از پرسشنامه های غذا برای رسیدن به میزان مصرف آجیل، بادام زمینی روکش دار اصفهان هم به صورت کلی و هم فردی استفاده شد. کل مصرف آجیل به صورت 1 وعده در ماه، 1 تا 3 وعده در ماه، 1 وعده در هفته، 2 تا 4 وعده در هفته و ≥5 وعده در هفته طبقه بندی شد. با استفاده از شاخص تغذیه سالم جایگزین (AHEI) و استفاده از سایر داروها، تنظیماتی برای سن، سیگار کشیدن، شاخص توده بدنی، کیفیت رژیم غذایی انجام شد.
مطالعه چه چیزی را نشان داد؟
در ابتدا، حدود یک سوم جمعیت ضعیف مرزی بودند ("prefrail"، با ≥1 جزء FRAIL)
این مطالعه نشان میدهد که خطر بروز شکنندگی در میان زنان مسنتر در میان زنانی که بیشترین مصرف آجیل را داشتند در مقایسه با کمترین آن، به میزان یک پنجم کاهش یافت. یعنی، زنان مسنتری که بهطور میانگین پنج وعده یا بیشتر آجیل در هفته مصرف میکردند، در مقایسه با زنانی که کمتر از یک وعده در ماه مصرف میکردند، 20 درصد کمتر در معرض خطر ضعف جدید قرار داشتند.
کتاب الکترونیکی Omics مجموعه ای از مصاحبه ها، مقالات و اخبار برتر در سال گذشته.
آخرین نسخه را دانلود کنید
در میان آجیل ها، افزایش مصرف بادام زمینی و گردو با کاهش شکنندگی همراه بود، اما نه با کره بادام زمینی. زنانی که ≥2 وعده در هفته بادام زمینی و گردو مصرف می کردند، در مقایسه با زنانی که کمتر از 1 وعده در ماه مصرف می کردند، 15 درصد کاهش در خطر شکنندگی داشتند.
با افزایش مصرف آجیل، خطر شکنندگی کاهش خطی را نشان داد. این شواهد موجود و اخیر را در مورد فواید مصرف آجیل در افزایش سن و بهبود یا حفظ عملکرد، ترویج پیری سالم تأیید می کند. نشان داده شده است که توده عضلانی اسکلتی با مصرف آجیل بهبود می یابد، احتمالاً به دلیل تقویت سنتز پروتئین و جلوگیری از تخریب پروتئین. این حداقل می تواند بخشی از اثرات مفید را توضیح دهد.
چربیهای غیراشباع به مقدار زیادی در آجیل یافت میشوند و میتوانند پروفایل لیپید را بهبود بخشند، بنابراین سلامت قلب و عروق و عملکرد متابولیک را بهبود میبخشند. این می تواند کاهش ظرفیت هوازی را به تاخیر بیاندازد. گردو سرشار از آلفا لینولنیک اسید (ALA)، یک اسید چرب ضروری امگا 3 است که یک ترکیب ضد التهابی قوی است.
آجیل همچنین منبع انرژی متراکمی است که در صورت استفاده به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی با کیفیت بالا از کاهش وزن جلوگیری می کند. افراد مسن معمولا مصرف غذای خود را کاهش میدهند و آجیل میتواند به پر کردن شکافهای انرژی و جلوگیری از چاقی به دلیل اثرات محرک سیری کمک کند. چاقی با ضعف مرتبط است، به خصوص زمانی که توده عضلانی و قدرت کاهش می یابد.
چه پیامدهایی دارد؟
با توجه به ماهیت آینده نگر این مطالعه، ارتباط مداوم بین مصرف منظم آجیل و کاهش شکنندگی قابل توجه است. آجیل یک راه ساده برای وارد کردن غذاهای سالم به رژیم غذایی در ارتباط با کاهش خطر شکنندگی است.
مطالعات گسترده تری برای تایید این یافته ها مورد نیاز است، با این حال، مطالعات قبلی در تعدادی از زمینه ها به طور گسترده در بین گروه های قومی و نژادی قابل تعمیم است.
این نشان می دهد که مصرف آجیل باید بیشتر به عنوان یک مداخله بهداشت عمومی مناسب برای حفظ سلامت و رفاه در افراد مسن مورد آزمایش قرار گیرد.
- ۰۲/۰۳/۲۹